top of page

Fokus Fredag: Homøopati til nervesystemet

Kære jer,


Jeg får ofte spørgsmål til homøopatien.


En af de ting jeg bruger homøopatien mest til er nervesystemet; et af de mest komplekse systemer, der findes. SÅ mange faktorer indvirker på vores nervesystem; både udefra kommende faktorer men bestemt også indre overbevisninger, gamle traumer, chok osv.



Som Heilpraktiker må vi ikke behandle psykiske lidelser, som angst, stress, depression mv. hører ind under. Mine anbefalinger i denne henseende er derfor baseret udelukkende på personlige erfaringer fra både mig selv og mine nære. Men de kan vel også (og måske særligt) noget? ;-)

Dette ^ til trods for, at homøopatien er GODKENDT af Lægemiddelstyrelsen som Lægemidler. Alligevel må man i helsekost-forretninger, som behandler, mv. IKKE fortælle, hvad midlet virker imod MED MINDRE, klienten (man må heller ikke kalde det en patient) selv spørger.

Men hvordan i alverden skulle denne vide, hvad hun/han skal spørge om, når der ikke må siges og markedsføres noget som helst omkring homøopatien? Nå… Det er en anden snak.


♡ Chamomilla Comp.: krampeløsende og beroligende for nervesystemet. Must-have middel til både børn og voksne.

♡ Magnesium Phos. D6: kendt som ‘lysmetallet’. I Tyskland er det det mest brugte middel mod stress.⁣


♡ Rebalance: skaber ‘balance’ efter chok og hjælper med at føre krop og sjæl sammen igen. God til eksamens- og præstationsangst. Virker stimulerende på både kvinden og mandens hormonsystem (som hænger uløseligt sammen med nervesystemet).


♡ Zincum Met. D10 eller D30: Zink er for nervesystemet hvad Jern er for blodet: ENORMT vigtigt. Homøopatisk zink er desuden kendt som ‘homøopatiske opium’; hjælper til at modvirke stress og alt det, denne tilstand medfører. Personligt uundværlig for mig, da jeg selv døjede med angst og stress.

♡ Belladonna D30: virker krampeløsende via nyre-/binyresystemet, som altid er involveret ved stress. Særligt god ved sengetid til både børn og voksne. Atlas har fået denne utallige gange.


♡ Nervoheel og Neurexan: hhv. generel nervøsistet og angst og søvnforstyrrelser.


♡ Ambra Comp.: ideel til det meget sarte nervesystem, hvor selv små påvirkninger udmatter og irriterer.


Jeg har skrevet en uddybet version i min Facebook-gruppe, hvor jeg kommer mere specifikt ind på, hvordan jeg selv har brugt homøopatien ifm. både angst og stress. 💛


Link til min facebook-gruppe finder du her: https://www.facebook.com/groups/598549004459732


Kærligst, K

bottom of page